Hoe weet een notaris of je zelfstandig beslissingen kan nemen?

1348
wilsbekwaamheid

Bij de notaris worden belangrijke zaken geregeld. Het is belangrijk dat je kunt overzien wat de gevolgen zijn van jouw beslissingen. Daarom gaat een notaris altijd na of je wilsbekwaam bent.

Wilsbekwaam

Bij elke rechtshandeling toetst onze notaris of je wilsbekwaam bent. Zaken die je bij ons regelt, denk aan het kopen van een huis of het afsluiten van een testament, zijn belangrijke zaken die heel precies geregeld moeten worden. Stel dat iemand wilsonbekwaam bleek op het moment dat er een akte is vastgelegd, dan is deze akte niet geldig.

Controle

Vragen die onze notaris kan stellen om te bepalen of iemand zijn of haar keuzes overziet, zijn bijvoorbeeld: Begrijp je de gestelde vragen? Kun je in eigen woorden vertellen wat je wilt regelen en waarom? Het is niet altijd makkelijk om vast te stellen of iemand de consequenties van zijn of haar keuzes kan overzien. Iemand kan ook tijdelijk wilsonbekwaam zijn door rouw, ziekte of medicijngebruik. Mocht er twijfel zijn, dan kan de notaris hulp inroepen van een gespecialiseerde en onafhankelijke arts, uiteraard met jouw toestemming.

Bekijk de video voor meer informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here